Poziv za mlade od 13 do 19 godina s područja naše Županije da sudjeluju u 4. eUPSHIFT radionici i natjecanju za grant sredstva za rješavanje problema iz njihove okoline, na adresu škole stigao je prije nekoliko dana. Dovoljno je bilo upoznati učenike s istim i već su formirali tim od četiri člana koji se želio okušati u ovoj radionici, ovoga puta organiziranoj online u režiji humanitarne organizacije Genesis Project iz Banjaluke, čiji članovi su vodili radionicu. 

Cijela priča o ovom projektu razvijena je u UNICEF-ovom Uredu za inovacije s ciljem da osposobi mlade ljude vještinama i resursima potrebnim za identifikaciju problema i osmišljavanje rješenja u lokalnim zajednicama. Naravno, uz suglasnost Ministarstva obrazovanja, i učenici naše škole odlučili su se okušati u pronalaženju i rješavanju malih problema svoje zajednice.

Današnja online radionica bila je prva u nizu aktivnosti planiranih ovim projektom, u kojemu ćemo, nadamo se, sudjelovati do kraja. Učenici su se odlično zabavili i upoznali s planom, ciljem i očekivanim ishodima radionice 4. eUPSHIFT.