Da su topla voda i sapun jedni od najboljih čuvara našeg zdravlja znali smo oduvijek, ali da će pranje ruku biti jedna od najčešćih aktivnosti na koju nas upućuju kud god da krenemo, prije nekih pola godine nismo mogli ni zamisliti. Pravilno održavanje higijene ruku podrazumijevalo se i prije jednako kao i sada, za vrijeme trajanja epidemije novog virusa.

Pravilno pranje ruku najvažnija je mjera sprečavanja širenja zaraznih bolesti i infekcija, a kolika je važnost higijene ruku i podizanja svijesti o tome, govori činjenica da se svakog 15. listopada već dvanaest godina obilježava Svjetski dan čistih ruku. 

Ovaj dan obilježava se u svrhu podizanja svijesti o važnosti ove vrste higijene za očuvanje zdravlja, a u našoj školi odlučili smo ga obilježiti tako što smo ukazali na važnost pravilnog načina pranja ruku.

Iva Barišić, predstavnica Vijeća učenika OŠ “Brestovsko” uz malu pomoć pedagoginje i nastavnika informatike, odlučila nam je prezentirati kako se pravilno vrši pranje ruku, koje smo ovjekovječili jednim kratkim, ali veoma poučnim videom. Pogledajte!